На залиха во главен магацин

Дрвена игра Град со блокови – Wood Toys

990.00ден

Опис

КРЕАТИВНА И СРЕЌНА ЗАБАВА – дрвените блокови се остварување на сонот за секое дете кое сака да уредува разни видови на структури. Можностите за забава и играње улоги се практично бескрајни овде, па затоа е играчка која ефикасно се справува со досадата.
ТРАЈНИ – одамна е познато дека дрвените играчки се играчки кои можат да забавуваат генерации деца. Дрвените блокови се издржливи – така што нема страв дека оштетениот елемент случајно ќе го повреди детето.
2 ВО 1 – збир на блокови не е само одлична забава, туку и стекнување знаење за светот околу нас. Играјќи со таква играчка детето развива мануелни вештини, учи прецизност и трпение и практикува препознавање на бои. Сега имате можност да креирате игри како DOMINO или JENGA и да го уредите градот со истите форми на блокови.
ШАРЕНИ ЕЛЕМЕНТИ – едукативните блокови се многу шарени, благодарение на што силно влијаат на детската имагинација. На овој начин играчката го поддржува развојот на креативноста на детето и го подобрува логичното размислување.
СПЕЦИФИКАЦИЈА – боја: разнобојна; материјал: дрво; големина од 1 блок (висина / ширина / длабочина): 10 x 1.9 x 0.7 cm; димензии на пакетот (висина / ширина / длабочина): 35,6 x 31 x 4cm; тежина од 1 блок: 8 g; тежина во пакувањето: 1.286 кг.