На попуст!
На залиха во главен магацин

Седиште Tori Elite Select Garnet Red 76-150см – Recaro

14,990.00ден

SKU: 890434300 Категорија:

Опис

Конструирано да ги заштити децата, новото детско седиште Toria Elite комбинира највисоки безбедносни стандарди, зголемена удобност при патувањето и извонреден дизајн. Прилагодливото детско седиште, кое расте заедно со младите патници, може да биде индивидуално приспособено во висина и совршено се прилагодува на различни големини на телото.

РАСТЕЊЕ СО ДЕТЕТО И ЛЕСНО ЗА КОНВЕРТИРАЊЕ

Седиштето може да се користи за петнаесет месечно дете до дванаесетгодишно дете – потпирачот за глава расте заедно со детето. Претворањето од интегрираниот систем за појас со 5 точки во автомобилскиот појас со три точки е особено лесно.

ЗВУЧЕН СИСТЕМ

Звучниците се вградени во пределот на главата на детското седиште, а аудио врската и торбичката за уредот значат дека вашите деца можат да се забавуваат. Децата можат да се наведнат наназад и да се релаксираат додека нивната глава останува заштитена со потпирачот за глава (само во верзијата PRIME).

НАПРЕДНА СТРАНИЧНА ЗАШТИТА (ASP)

Заштитниците кои се одвојуваат може брзо и едноставно да се прицврстат на детското седиште. Во случај на страничен судир, апсорберите на енергија ја намалуваат силата што би делувала врз детето и обезбедуваат максимална заштита. Заштитниците секогаш треба да се монтираат на страната на вратата.

СИСТЕМ ЗА ВЕНТИЛАЦИЈА

Ниту еден детал не е оставен на случајноста, а квалитетот на воздухот не е детал. Всушност, системот за вентилација го прави седењето во текот на долгите патувања особено удобно, а тоа е обезбедено со отвори во надворешноста и мрежестите делови во навлаката на седиштето, кои овозможуваат континуиран проток на воздух. Тајната на доброто патување е да уживате во возењето, а дизајнот на Toria Elite гарантира дека секој го прави тоа.

ИНТУИТИВНА ИНСТАЛАЦИЈА

ISOFIX и Top-Tether обезбедуваат лесно ракување и секако ги исполнуваат строгите барања на актуелниот безбедносен стандард i-Size. Трите точки на прицврстување го држат седиштето во положбата и во случај на несреќа, ги апсорбира силите што делуваат врз детето. Откако ќе се постави, детското седиште може да остане во автомобилот и дури не треба да се отстранува при прилагодување на ToriaElite за постари деца (100 -150 см).

ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА НАСЛОНОТ СО ЕДНА РАКА

Детското седиште Toria Elite има пет позиции на наслонот за грб, без разлика дали детето е врзано со интегрираниот појас или со безбедносниот појас на возилото. Порамната положба за одмор обезбедува најголема удобност. Најдобро од што можете да го прилагодите наслонот со само една рака, додека детето седи.

Може да ви се допаѓа и…