Нема на залиха

Бројачка гасеница – Orchard Toys

990.00ден

Нема на залиха

Опис

Забавна игра за поврзување на бои што поттикнува препознавање и редоследување на броеви. Наизменично земајте картички со броеви за да додадете на вашите гасеници. Картичките содржат и напишан број и точки за броење, развивајќи вештини за препознавање и броење. Картите мора да се стават во вистинската позиција на гасеницата за да сметаат од 1-10. Победникот е првата личност што ќе ја комплетирала својата гасеница!

Картите се кодирани во боја напред и назад, што им го олеснува на децата а) да ја состават својот гасеница и б) да ги совпаѓаат картите со нозете на гасеницата за поедноставна верзија на играта што одговара на боите. Ова е одлична игра за учење на секвенционирање на броеви и може да се користи како пригодна бројна линија откако ќе ја завршите гасеницата.

Едукативни придобивки:

Поттикнува препознавање на боите
Развива вештини за броење
Поттикнува набљудувачки вештини
Развива лични и социјални вештини

Содржина:
4 табли – гасеници
40 сегменти на гасениците (4 групи броеви од 1 до 10)
1 леток со упатства