Нема на залиха

Дамкасти кученца – Orchard Toys

650.00ден

Нема на залиха

SKU: 5011863200198 Категории: ,

Опис

Децата ќе научат да бројат додека ги совпаѓаат дамките на кучињата со бројот на вртежи и ги бројат коските во корпата за кучиња од другата страна. Играчот со најмногу коски на крајот од играта е победник!

Дамкасти кучиња е игра на исчекување, каде што играчите со возбуда чекаат да видат колку коски ќе превртат – дали може да бидат три или нула ?! Ги охрабрува децата да бројат индивидуално. Освен што ќе го совпаѓаат бројот на спинерот со бројот на картичките, децата ќе добијат дополнителни вештини за математика од пребројување на сите коски на крајот.

Содржина:
24 картички
1 спинер
1 леток со упатства

Едукативни придобивки
Развива вештини за броење и броење
Поттикнува наб Obsудувачки вештини
Развива лични и социјални вештини