Нема на залиха

Лудите готвачи – Orchard Toys

690.00ден

Нема на залиха

Опис

Во оваа забавна игра, секој играч избира готвач со различен рецепт – од лазања до колачиња – и ги совпаѓа картичките со состојките на нивната табла. Потоа, тие мора да го вртат спинерот за да им ја земат чинијата и да чекаат да се готви нивниот оброк! Кој ќе биде првиот кој ќе послужи вкусно задоволство?

Играта може да се искористи за да ги заинтересира децата за готвење зборувајќи за различните состојки и прибор, како и храна од целиот свет. Додавањето на спинер ja претвора „Лудите готвачи“ во игра на среќа да видат кој прв ќе им го зготви јадењето!

Содржина:
5 табли за готвачи
5 тањири – картички
5 картички за јадење
35 картички со состојки / прибор
1 спинер
1 леток со упатства

Едукативни придобивки:

Поттикнува дискусија
Развива вештини за совпаѓање и меморија
Поттикнува набљудувачки вештини
Развива лични и социјални вештини