Нема на залиха

Спелувај и спарувај – Следниот чекор – Orchard Toys

690.00ден

Нема на залиха

Опис

Спелува и спарувај, Следниот чекор е совршена прогресија од најпродаваната, наградувана Спелувај и Спарувај на Orchard Toys. Насочена кон деца на возраст од 5 години и повеќе, играта помага да се развијат понапредни вештини за читање и правопис користејќи звуци и мешавини.

Играта се игра со градење на разни познати и понапредни зборови, со помош на шарени илустрации за идентификување на зборови. Родителите можат да користата звуци и да ги мешаат картички за да ги охрабрат децата да испуштаат индивидуални звуци, како и да го кажат целиот збор гласно. Вклучени се 18 зборови во играта.

Штом децата станат посигурни, тие можат да ги превртуваат таблите за да ја користат празната страна за попредизвикувачка игра. Играта е завршена откако ќе бидат завршени сите табли со зборови.

Содржина:
18 двострани табли за зборови
78 букви
1 леток со упатства

Едукативни придобивки:

Поттикнува дискусија
Промовира јазични и писмени вештини
Развива вештини за совпаѓање и меморија
Поттикнува набљудувачки вештини