Нема на залиха

Азбучни картички – Orchard Toys

690.00ден

Нема на залиха

Опис

Азбучните картички се совршена алатка за совесните родители да ги запознаат децата со буквите од азбуката и првите зборови на забавен начин.

Картите се двострани, со шарена, пријателска илустрација на зборот од едната страна и буквата на азбуката од друга. Постои една картичка за секоја буква од азбуката. Картичките вклучуваат широк спектар на едноставни и посложени зборови.

Азбучни картички се неверојатно разноврсни и можат да се користат на различни начини за развој на вештини за писменост кај децата, од учење на буквите од азбуката до употреба на страната на сликата за да се научат првите зборови. Картичките исто така содржат упатство за азбука што им помага на децата да ги научат редоследот на азбуката и облиците на буквите.

Содржина:
26 двострани картички
1 референтна табла
1 леток со упатства

Едукативни придобивки

Поттикнува дискусија
Промовира јазични и писмени вештини
Поттикнува набљудувачки вештини
Развива лични и социјални вештини