Нема на залиха

Азбучно лото – Orchard Toys

990.00ден

Нема на залиха

Опис

Научете ги буквите од азбуката во оваа забавна лото игра! Изберете на која страна од таблата играте и бидете првиот играч што ќе ги пронајде сите карти што одговараат на буквите или сликите на вашата лото табла. Постојат 4 различни начини на играње: спарете соодветна слика со слика, буква со слика, слика со буква или буква со буква! Различните стилови на игра се развиваат со способноста на децата, од едноставна слика што одговара на лото до покомплексна слика до усогласување со букви – се бара од децата да размислуваат за правопис на различни зборови.

Азбука Лото содржи смели, шарени илустрации на препознатливи животни и предмети со кои ќе се поврзуваат децата. Во секоја верзија на играта, децата се охрабруваат да ги изговараат буквите или зборовите додека ги создаваат, развивајќи ги своите вештини за звук, како и азбука и правопис.

Содржина:
5 лото табли
30 картички со слики
30 букви картички
1 леток со упатства

Едукативни придобивки

Поттикнува дискусија
Промовира јазични и писмени вештини
Поттикнува набљудувачки вештини
Развива лични и социјални вештини