Нема на залиха

Барај и најди – Сложувалка со форми – Orchard Toys

650.00ден

Нема на залиха

Опис

Кога ќе се состават двете сложувалки, децата може да ги бараат формите и на двете слики истовремено, при што се поттикнати да ги учат формите, почнувајќи од обичен круг па сè до петоаголник или шестоаголник. Оваа сложувалка помага при развивањето на вештините за пронаоѓање на сличности и сврзување, дискусија и набљудување, во соработка со возрасен/родител и дете.

Децата ќе сакаат да ја составуваат оваа сложувалка со разнобојна сцена, којашто помага учењето на формите да биде забавно!
Големина на сложувалката 21x30cm.
Материјал: Картон
Едукативни придобивки:

Поттикнува дискусија
Ја развива координацијата помеѓу очите и рацете
Ја развива вештината за помнење и спарување
Учење на броевите и броење
Ја развива вештината за набљудување