Нема на залиха

Играчка од дрво ТАНГРАМ – Janod

1,190.00ден

Нема на залиха

Опис

За возраст: за 2-5 години
Димензии: 18 x 18 x 2,8 cm
Материјал: Дрво, картон / Wood, cardboard

Трпението и концентрацијата се неопходни за да се направат сите различни форми во оваа игра. Има 25 картички, 7 форми од дрво и две нивоа на тежина. Децата ќе можат да ги репродуцираат илустрациите на приложените картички: избирајќи ја обоената страна (за помалите деца), или црно-белата (за поискусните). Секако, ќе можат да ѝ дадат слобода на својата фантазија и да си создаваат сопствени фигури. Подлогата е со силикинонски подлоги, за поголема стабилност.

Оваа играчка ќе им помогне на децата да ги откријат различните форми и бои и да ја вежбаат концентрацијата.

Обоена е со водени бои.