Нема на залиха

Да се запознаеме себеси и своето тело – Монтесори игра – HEADU

1,240.00ден

Нема на залиха

Опис

Препознавање на делови од телото • Градење на свесност за сопственото тело • Цртање на човечко тело • Препознавање на изрази на лицето и емоции • Развивање на чувство за себе.
Забавна игра со сортирање на различни форми, со којашто децата ќе научат да ги препознаваат физичките и емоционалните состојби и идентитети. Децата треба да ги вклопат картите во соодветните отвори, за да ги откријат деловите од телото, петте сетила, изразите на лицето и многу повеќе! Потоа, може да го нацртаат човечкото тело на малата табличка којашто е дел од овој комплет.
7 подлоги • 42 форми • 1 мала табличка за цртање • 1 маркер за цртањеДимензии: 6,1 x 28,5 x 25,5 cm
Возраст: 3-5
Едукативни придобивки: Recognising one’s own body • Living one’s own corporeality • Representing the human body • Recognising expressions and emotions • Developing autonomy
Материјал: Картон