Нема на залиха

Дрвени пазли – Tooky Toy

530.00ден

Нема на залиха

Опис

Танграм сложувалка-составена од 7 плочести геометриски форми, им овозможува на децата да создаваат најоригинални слики со помош на шаблоните кои се вклучени во сетот и со својата имагинација.
Ги поттикнува мислењето и ја помага координацијата раце-очи. Го развива и подобрува математичкото размислување.
За да формирате Танграм, треба да ги следите следните упатства: фигурата треба да е составена од сите 7 елементи, деловите не смеат да се преклопуваат, но мора да се допираат.
Танграмот е наменет за деца 3г+, како и за деца од предучилишна возраст.