На залиха во главен магацин

Кула од блокови Polar B – Viga

790.00ден

Опис

Игра која сигурно ќе го привлече целото семејство. Играта започнува со поставување на маса или подот на почетната кула направен од дрвени блокови во средината. Потребни се неколку секунди, бидејќи готовата кула е спакувана во кутија, само треба нежно да ја извадите. Кога имаме почетна кула – секој играч, пак, зема една избрана или случајно избрана тула некаде во средината на кулата и ја поставува на нејзиниот врв, со што ја гради кулата нагоре. Целта на играта е да се изгради највисоката можна кула. Го губи оној на кој ќе му се урне кулата. Играчот кој последен пат го постави блокот победува, без да ја собори целата кула.

Дополнително, опција е да се земат предвид боите на блоковите во играта: со фрлање на коцките, играчот по случаен избор ја црта бојата на блокот што треба да се земе од кулата. Играта развива рачна координација, вежба концентрација и е извор на бескрајна забава за целото семејство!

Наменета за деца над 3 години.