На залиха во главен магацин

Седиште за автомобил Akita fix Black 9-36 кг – Chicco

19,990.00ден

Опис

Седиште за автомобил Akita Fix од Chicco расте со Вашето дете и го придружува до возраст од 12 години и ги комбинира безбедноста и удобноста. Се карактеризира со лесно ракување.

Група / категорија тежина:

Група 1/2/3
За деца од приближно 9 месеци до 12 години
Погоден за тежина од 9 до 36 кг
Во согласност со стандардот:
ECE R44 / 04

Akita Fix може да се инсталира во Вашиот автомобил на неколку различни начини. Најлесната и најбезбедна опција за инсталација е фиксната врска со седиштето на возилото користејќи ги конекторите Isofix и горниот врзан елемент- кука. Алтернативно, можете исто така да го инсталирате седиштето за автомобил со користење на сопствен безбедносен ремен од 3 точки. За да го направите ова, едноставно треба да ги следите прикажаните позиции на ремените.

Првите неколку години (од приближно 9 месеци до 4 години), Вашето дете треба да се прицврсти со употреба на вградениот систем на безбедносни појаси . Ремените и потпирачот за глава секогаш треба да бидат совршено прилагодени на големината на Вашето дете. Akita Fix на Chicco може да се прилагоди истовремено со само едно движење. Механизмот на навалување на седиштето вклучува потпорно и удобно перниче за помали деца.

Од 4-годишна возраст, Вашето дете е доволно високо за да може да се закопчува со безбедносниот ремен на Вашиот автомобил. Вградениот систем на ремени на детското седиште за автомобил може лесно да се демонтира – на тој начин, Chicco Akita Fix може да се трансформира во седиште за деца Група 2/3 за кратко време. Дополнително позиционирање на ременот обезбедува најдобро можно позиционирање на ременот преку нозете.

Опремен со систем за заштита од странични удари за максимална заштита, пријатниот и елегантен Chicco Akita Fix ќе го убеди целото семејство и ќе остане лојален придружник – за многу години!

Детали:

Достапно во различни дизајни
Погодно од приближно 9 месеци до 12 години, 9-36 кг
Инсталација во автомобилот: Isofix + Top Tether кука или со употреба на сопствен систем на ремени на возилото
Вклучува перниче на седиштето што може да се отстрани
Вграден појас со 5 точки (група 1)
Истовремено прилагодување на системот за ремени и потпирачот за глава
Димензии: Ш 44 x Н 64-81 x Д 57,5 ??см
Тежина: 13 кг.