Нема на залиха

Седиште За Автомобил Seat4Fix Air Ink 0-36 кг – Chicco

23,590.00ден

Нема на залиха

Опис

Вашиот мал патник ќе патува безбедно и удобно во новото безбедносно седиште за деца Seat4Fix на Chicco. Детското седиште за автомобил има многу долг век на траење, повеќе од 10 години, бидејќи може да се користи веднаш од раѓање до возраст од приближно 12 години.
Специјалната колекција AIR му дозволува на Вашето дете да патува како на воздушна перница. 3Д ткаенина се користат и во делот за седење и во горниот дел – без потење и особено за добра циркулација на воздух.

Група / категорија тежина:

Група 0 + / 1/2/3
Соодветно за возраст: од раѓање до приближно 12 години
Погоден за деца со тежина од 0 до 36 кг

Соодветствува со стандард:

ECE R44 / 044

Кога се користи како седиште за автомобил Група 0+, Chicco Seat4Fix треба да се инсталира во режим наназад со користење на Isofix и Top Tether кука. Во овој режим, Вашето дете секогаш мора да патува во најсовршената положба. На тој начин, тие ќе пристигнат безбедно на секоја дестинација. Seat4Fix доаѓа со удобен перниче за седиштето што му овозможува на Вашето малечко до приближно 6 кг да се релаксира и вози на многу поудобен начин. Предупредување: Секогаш деактивирајте ги воздушните перничиња!

Кога се користи како седиште за автомобил во Група 1 (9-18 кг), можете да го инсталирате Chicco Seat4Fix со користење на конекторите Isofix и Top Tether кука. И тука, Вашиот мал патник треба да биде прицврстен со интегриран ремен од 5 точки. За крајна удобност, седиштето за автомобил има меки влошки на појасите и токата меѓу ножињата, како и опции за прилагодување од седечка во лежечка положба. На овој начин, удобните возења и слатките соништа се загарантирани!

Ако Seat4Fix се користи како седиште за автомобил Група 2/3 (15-36 кг), може да се инсталира на два различни начина: со користење на Isofix и Top Tether кука и полесна инсталација со користење на сопствен ремен со 3 точки. Вашиот мал патник потоа се врзува со безбедносниот ремен од Вашиот автомобил.

Висината на потпирачот за глава и ремените на рамената може да се прилагодат истовремено и на тој начин совршено да се прилагоди на растот на Вашето малечко.

Максимална безбедност за Вашето дете – без оглед на нивната возраст! Различните опции за инсталација и ротирачкиот систем 360 ° обезбедуваат максимална флексибилност и практичност. Заштитата од страничен удар, обезбедува дополнителна безбедност во случај на страничен удар.

Детали:

Група 0 + / 1/2/3
Погоден за телесна тежина од 0-36 кг, од раѓање до приближно 12 години
Достапно во различни бои
Инсталација преку систем Isofix и Top Tether кука или преку ремените од 3 точки
Инсталација како група 0+ безбедносно седиште: Режим наназад
Може да се инсталира и во режим наназад кога се користи како безбедносно седиште од група 1
Вклучува перниче за седиштето, од раѓање до приближно 6 кг
Заштита од страничен удар
4 лежечки позиции кога се користи како седиште за автомобил Група 1/2/3
Истовремено прилагодување на висината на потпирачот за глава и ремените на рамената
Димензии: Ш 44 x Н 66 x Д 53 см
Тежина: 12,5 кг.