Нема на залиха

Седиште За Автомобил Seat4Fix Graphite 0-36кг – Chicco

22,990.00ден

Нема на залиха

Опис

Seat4Fix е хомологирано за група 0+/1/2/3 (0-36кг) според ECE R44/04.
4 групи во едно седиште: повеќе од 10 години безбедност и удобност!

1. Најбезбедна инсталација
Поставувањето во кола е едноставно и безбедно во секоја фаза.

2. Систем за ротирање
Seat4Fix е дизајнирано за да овозможи максимална безбедност и практичност.
Систем за 360 степени ротација, кој ви овозможува лесно префрлување на седиштето од спротивен во правец на движењето.

3. Страничен систем за заштита
Систем кој обезбедува заштита во случај на страничен удар.

4. Група 0+(0-13кг)
Седиштето за во автомобил треба да биде поставено во спротивен правец од правецот на движење, користејќи ги isofix конекторите и top tether(заден каиш со кука). Многу е важно воздушните перничиња да бидат деактивирани секогаш кога ќе патувате.

5. Група 1(9-18кг)
Isofix системот овозможува брзо и едноставно поставување, поврзувајќи ги isofix конекторите и top tether каишот.
Благодарение на безбедносните каиши, детето е безбедно и може да патува.

6. Удобност
Специјалното мини перниче кое овозможува правилен агол и најдобра позиција за главата и градите на новороденчето.

7. Група 2/3 (15-36кг)
Седиштето треба да биде поставено во правец на движењето на автомобилот, со помош на isofix конекторите и top tether каишот и каишите од автомобилот.

Доколку вашиот автомобил нема Isofix Систем, може да го прицврстите седиштето употребувајќи ги каишите од самиот автомобил.

8. Систем за навалување
Седиштето во група 0+ треба да се навали во максимална позиција.
Во група 1/2/3 седиштето може да се навали во 4 позиции, кои ќе му овозможат удобност на секое поголемо дете.