Нема на залиха

Спелувај и спарувај – Orchard Toys

690.00ден

Нема на залиха

Опис

Спелувај и спарувај поттикнува препознавање букви, учи градење на зборови и придонесува за совпаѓање на слики и зборови, од едноставни зборови како „мачка“ до покомплексни зборови. Постојат два начина на игра, а играта е дизајнирана и за водено и за независно градење на зборови.

Во првата верзија на играта, играчите мора да ги совпаѓаат буквите со буквите прикажани на нивната табла во правилен редослед за да изградат збор. Ова е едноставна игра за парување што е одличен начин да се запознаат формите и звуците на буквите. Како што децата се запознаваат со звуците на буквите, тие напредуваат кон гласно читање на зборовите. Во попредизвикувачката верзија на играта, играчите ја користат празната страна на нивните табли и ги користат буквите за да го изградат зборот на прикажаната слика. Овие мора да бидат поставени во правилен редослед.

Со пријателски илустрации и едноставна игра што напредува како што учат децата, не е изненадување што Спелувај и спарувај е наша бестселер за јазик и писменост!

Содржина:
12 двострани табли за зборови со 3 букви
8 двострани табли за зборови со 4 букви
68 букви
1 леток со упатства

Едукативни придобивки:

Поттикнува дискусија
Промовира јазични и писмени вештини
Развива вештини за совпаѓање и меморија
Поттикнува набљудувачки вештини