Нема на залиха

Картички за учење букви и бројки – Orchard Toys

690.00ден

Нема на залиха

Опис

50 шарени, двострани картички за учење вештини на читање и броеви. 50 големи двострани картонски картички. Содржи и зборови и броеви. Погодно за возраст од 3-7 години

Овие 50 едноставни картонски картички помагаат при рано читање и броење, со мешавина на први зборови и броеви кои децата може да ги учат. Активноста може да се одвивапостепено како што децата се развиваат – на пример, прво ќе ги користат сликите за да им помогнат да ги поврзуваат зборовите а потоа полека да можат да ги развијат до звучни зборови и читање на зборот на задниот дел од картичката. Flashcards вклучуваат широк спектар на зборови, од едноставни зборови со три букви до посложени зборови со пет букви.

Флеш-картичките на „Орчард играчки“ имаат разновидни теми, вклучувајќи ги и животните, храната, предметите, облеката, растенијата и времето. Дизајниран во многу посакуваниот стил на „Орчард играчки“, картичките се привлечни и со екстра големи димензии – совршени за мали раце!
Содржина:
• 50 картички
• 1 упатство за употреба
Едукативни придобивки:

  • Поттикнува дискусија
  • Промовира вештини на зборување и писменост
  • Ја развива вештината за учење броеви и броење
  • Ги охрабрува способностите за набљудување