Нема на залиха

Лото игра со животни – Монтесори – Headu

1,140.00ден

Нема на залиха

Опис

Забавна бинго игра којашто помага во развојот на социјализација. Децата можат да играат заедно сместувајќи ги животните во групи.

КАКО СЕ ИГРА: Секој играч добива картичка со живеалиште, а исечените картички со животни треба да се стават на масата со лицето надолу. Децата треба наизменично да превртуваат животно и ако тоа се појави на картичката со нивното живеалиште, тие го земаат и легнуваат на живеалиштето. Ако не е, го враќаат на масата, со лицето надолу. Првиот што ќе ја пополни својата картичка-живеалиште со сите 5 животни – победува.

Содржи: 6 картички со живеалишта; 30 фроми со животни

Возраст: 2-5
Едукативни придобивки: Building interpersonal relationships; Learning about animal groups and habitats; Achieving goals; Recognise shapes
Димензии: 6,1 x 28,5 x 25,5 cm