На попуст!
На залиха во главен магацин

Седиште За Автомобил My Seat I-Size India Ink 76-150см – Chicco

14,990.00ден

Опис

Chicco MySeat i-Size/ AIR – идеален придружник за годините што доаѓаат
Вкрстената група на Chicco MySeat i-Size/AIR му нуди на Вашето дете од 15 месеци до 12 години извонредна заштита и удобност при секое патување.

Главни карактеристики:

Препорака за возраст: од 15 месеци до 12 години/ 76-150 цм
Стандард: ECE R129/03 (i-Size)
Начин на прицврстување: 76-105 цм: со Isofix и Top-Tether (кука); 100-150 цм: со Isofix и ремен со 3 точки или само појас со 3 точки на отпор
Инсталација: режим свртено кон напред
Безбедност: вграден појас со 5 точки; вклучено: Инструкции на FitKit на седиштето за безбедно и удобно ракување во секоја група; Isofix безбедност; позиционер на ременот; заштита од страничен удар
Удобност: редуктор на седиштата (од 76-87 цм); 3 позиции на навалување прилагодливо со една рака; потпирачот за глава и безбедносниот појас истовремено прилагодливи во висина (13 позиции); систем за циркулација на воздухот
Упатства за нега: Отстранлива навлака, рачно перење на 30°C
Димензии: 44 x 62,3 x 49 цм
Тежина: 12 кг
Максимална безбедност со Isofix, Top-Tether (кука) и заштита од страничен удар
Со своите различни опции за прилагодување, Chicco MySeat i-Size е безбеден придружник, автомобилско седиште до 12-годишна возраст. Помеѓу висина од 76-105 цм, седиштето за автомобил е прицврстено во автомобилот свртено нанапред со Isofix и Top Tether (кука). Од висина од 100-150 цм, седиштето MySeat i-Size се прицврстува со помош на системот Isofix и безбедносниот појас со 3 точки или само со појасот со 3 точки на возилото. Вградената заштита од страничен удар нуди најдобра можна безбедност и обезбедува дополнителна заштита во случај на страничен удар.

Добро е да се знае: MySeat i-Size е опремено и со патентиран безбедносен систем. Тоа помага да се спречат грешки при користењето и ги потсетува родителите кога е време да се префрлат од појасот со 5 точки на појасот со 3 точки.

Едноставна и ефикасна вкрстена група за употреба
Од висина од 76-87 цм, Вашето дете може да се чувствува удобно во отстранливиот, анатомски обликуван редуктор на седиштето и ќе се закопча со користење на интегрираниот безбедносен појас со 5 точки на MySeat i-Size. Од висина од 100 цм, Вашето дете е прицврстено со користење на сопствениот систем за ремени со 3 точки на возилото и затоа може безбедно и удобно да се вози до 12-годишна возраст. Позиционерите на појасот ја штитат чувствителната област на стомакот на Вашето дете и обезбедуваат ременот да седи правилно над карличната коска. Тие исто така помагаат да се намалат силите кои се јавуваат при фронтален удар и делуваат на стомакот на Вашето дете.

Удобност од прва класа
Благодарение на системот за навалување, кој овозможува прилагодување на седиштето на автомобилот на 3 различни позиции, Вашето малечко може да ужива во секое возење од исправено седење до одмор. Возењето во седиштето MySeat i-Size е исто така удобно за поголемите деца: потпирачот за глава и интегрираниот ремен може да се прилагодат истовремено на 13 различни висини. Така, автомобилското седиште лесно се прилагодува на секоја фаза од растот на Вашето дете. Вградениот систем за циркулација на воздухот во иновативната обвивка на седиштето на MySeat i-Size обезбедува удобност за седење дури и во топли денови.

Вие исто така би сакале…