Нема на залиха

50 парчиња од дрво во разни форми-Ever Earth

1,590.00ден

Нема на залиха

Опис

 

50 квалитетни мазни парчиња од дрво во различни големини, форми и бои можат да ја зголемат креативноста на вашето дете и умешноста да гради нешта коишто ќе ги замисли.

ПРИДОБИВКИ

Поттикнува на размислување
Да се разбере како нештата функционираат е една од најдобрите страни на играта. Движењето од поедностави до посложени предизвици може да биде од корист во таа смисла

Решавање на проблеми
Да се разбере како нештата функционираат е една од најдобрите страни на играта. Движењето од поедностави до посложени предизвици може да биде од корист во таа смисла.

Распознавање на форми
Учењето на различните форми не го проширува само нивното знаење за формите туку помага да се развијат нивните фини моторички способности туку и чувството за простор.

Креативност
Користењето на имагинацијата и креативноста може да им помогне на децата да го видат светот на нов начин. Ова им помага и го поттикнува размислувањето.

Вештини на комуницирање
Со играњето улога и интеракцијата со другите преку игра, децата може да почнат да ги развиваат своите комуникациски способности и да почнат подобро да ја разбираат социјалната интеракција.

Координација на очите и рацете
Учи на вештината на фаќање и држење, што понатаму може да води до успех во училиштето.

Влева самодоверба
Да чувствуваат самодоверба и да бидат во можност да ги споделуваат своите мисли е од суштинска важност за развојот на децата. Тоа најприродно се прави преку игра.

Имагинација
Користењето на имагинацијата и креативноста може да им помогне на децата да го видат светот на нов начин. Ова им помага и го поттикнува размислувањето.

Социјални вештини
Чувството на самодоверба и способноста да се споделат своите мисли е од суштинска важност за детето. Тоа најприродно се прави преку игра.

Квалитет
Сите EverEarth дрвени играчки се 100% произведени од бука чиешто потекло е потврдено од FSC (Forest Stewardship Council). Плишените играчки на EverEarth се целосно произведени од памук што е произведен по пат на одржливо одгледување и според GOTS (Global Organic Textile Standard). Понатаму, сите наши играчки се тестирани според строгите европски стандарди за контрола на квалитетот EN71, така што тие се трајни и безбедни за игра. EverEarth е приврзан кон важноста да се користат исклучиво одржливи извори, бои на водена база и пакувања од рециклирани материјали, произведени со висок квалитет.

Предупредување! Некои од делчињата што служат за спојување можат да носат ризик од голтање и задушување на малите деца.