Нема на залиха

Игра на соработка Headu

750.00ден

Нема на залиха

Опис

Изградете синџир од броеви заедно!

Играчи: 2-4 • Возраст: 4-8 • Време: 10-15 минути • Содржина: 30 броеви – 1 спинер – 6 картички за активности

ЦЕЛ: да работиме заедно за да создадеме долг ланец од броеви.

ПОДГОТОВКА: измешајте ги картичките за активности и ставете ги на масата или на подот, свртени со илустрацијата надолу, заедно со броевите и спинерот.

КАКО СЕ ИГРА? најмладиот играч започнува со вртење на спинерот. Во првите три круга не се користат картичките за активности. Играчот го зема бројот којшто го покажува стрелката и го држи во воздухот. Следниот играч го врти спинерот, го зема соодветниотброј и го прикачува на бројот на претходниот играч, градејќи синџир. Работејќи со другите играчи, децата продолжуваат да го градат синџирот. Ако при вртење на спинерот, означениот број е веќе искористен, играчот може да избере друг број. Ако стрелката покажува на активност, играчот подигнува картичка со активност и, заедно со другите играчи, ја извршува активноста зададена на картичката, додека го држи синџирот.

Ако синџирот падне на масата или на подот, играчите ја губат играта.

ДА СЕ ПОБЕДИ: 2 играчи: синџир од 12 или повеќе броеви -победува. 3-4 играчи: синџир од 17 или повеќе броеви – победува.

Возраст: 4-8
Материјал: Картон
Димензии на кутијата: 18,6 x 25,5 x 5,5 cm
Едукативни придобивки: Соработка за постигнување на заедничка цел; Развој на вештината на рацете; Координација на движењата; Следење на правила