Нема на залиха

Математичко Чудовиште – Hape

1,890.00ден

Нема на залиха

Опис

Со oва весело чудовиште, на симпатичен, забавен и интерактивен начин ќе им помогнете на децата да ги научат основните математички вештини: собирање, одземање, сооднос, тежини и рамнотежа. Играчката е во вид на вага на којашто децата треба да ги поставуваат теговите означени со различни броеви, а секој број има различна тежина.

Вклучува 9 поголеми тежини и 11 помали, меки тежини со чудовишта. Ставете голема тежина на едната рака и видете дали вашето дете може да погоди колку помали тежини се потребни за да се балансира вагата!

Содржи и прирачник со примери за ТРИ НИВОА НА ТЕЖИНА: Дозволете им на децата да преземат разни предизвици за логично размислување со ова мало чудовиште и помогнете им да ги научат основните аритметички опрации како собирање и одземање.

Совршена играчка за ран развој на математичката писменост, но и за подобрување на моторичките вештини и концентрацијата.