Нема на залиха

Очила за сонце девојче Little duck 0м+ – Chicco

849.00ден

Нема на залиха

Опис

На детските очи им треба посебна заштита, додека структурата на окото не достигне поголема пенетрација на светлоста и нивниот филтрирачки капацитет, кој е значително понизок отколку кај возрасните.
100% UV заштита
Добрите очила за сонце мора да содржат заштита од UVA и UVB зрачење. Темните стакла не обезбедуваат ваква заштита. Спротивно, темните стакла без соодветна UV заштита се штетни, затоа што тие предизвикуваат дилатација на папилите, што лесно може да премине во патолошки промени на окото, како конјунктивитис.
Заштитен филтер или “Сончев филтер”
Од 1ви јули 1995 година сите леќи за сонце мора да ја носат на нивните етикети јачината на филтер за сонце, рангирано од нула до 4 исто така и СЕ ознака.
0 јачина на филтерот, означува дека леќите незначително ја редуцираат светлината, без да имаат вистинска заштита; 1 има анти-блесок заштита;2-3 леќи препорачани за средна јачина на светлината; 4 леќи дизајнирани за екстремни услови, за посебно јаки светлини(глечери)
CHICCO НАОЧАРИ
– CHICCO наочарите ги исполнуваат стандардите и барањата за сигурност на Европската Директива 89/696/ЕЕС
– тие припаѓаат на соларен филтер класа 2 и оптичка класа
– тие обезбедуваат најголема заштита од UVA зраците – до 400 nm
– тие обезбедуваат најголема заштита од UVB зраците – до 400 nm
– Chicco наочарите содржат поларизирани леќи, кои заштитуваат од UV зраците, филтрираат и го елиминираат ефектот од поларизирана светлина, рефлексијата од сјајни површини, (површината на водата, жежок песок или сјајни патишта), создравајќи контраст и фокус на сликата.
– Chicco наочарите имаат рамки дизајнирани за различни возрасти: 0м+, 12м+, 24м+.
– тие се направени од хипоалергени, нетоксични и отпорни на удари материјали.