На залиха во главен магацин

Влошки За Гради 30 Пар. – Chicco

330.00ден

Опис

АНТИБАКТЕРИСКИ ВЛАКНА
– се избегнува ширењето на бактерии на кожата на градите, заштитува од иритирање и рагади
– ги зачувува градите во идеални хигиенски услови и го потпомага излекувањето.
– антибактериските молекули не се пренесуваат на кожата на градите, и со самото тоа не доаѓа во контакт со устата на бебето.

МАКСИМАЛНО ПРОВЕТРУВАЊЕ
Внатрешниот двоен слој од материјал што дише овозможува проветрување на брадавиците и кожата и заштитува од иритирање.

СУПЕР АПСОРБЦИЈА
Супер абсорбирачки микро-перли ја задржуваат течноста и заштитуваат од истекување на површината.

ТЕСТИРАНО ВО КЛИНИКА ЗА НОВОРОДЕНЧИЊА
Клиничките тестирања направени во Клиниката Мангиагали во Милано покажаа дека со употребата на антибактериски влошки се избегнуваат иритирање,рагади и маститис.

АНТИБАКТЕРИСКА ЗАШТИТНИ ВЛОШКИ ЗА ГРАДИ ПРИРОДНО ЧУВСТВО

За време на доењето, а посебно за време на најделикатната,почетната фаза, се избегнуваат иритацијата на градите и рагадите, кои може да направат доењето да биде отежнато и болно, бара посебна заштита и хигиена.
Антибактериските заштитни влошки за гради нудат максимална безбедност за време на посебниот период на доењето.
Специјалните антибактериски влакна штитат од ширење на бактерии внатре во чашката, правејки соодветна механичка бариера за заштита на градите.
Супер абсорбирачки микро-перли ја задржуваат течноста и заштитуваат од истекување на површината, секогаш задржувајќи ја кожата сува. Внатрешниот проветрувачки слој овозможува кожата да дише и спречува иритација. Посебно тенкиот слој прави влошките да бидат невидливи под облеката. Практичните самолепливи ленти и анатомската форма ги задржуваат влошките на место додека не се отсранат.