На залиха во главен магацин

Дрвена Играчка Коцка со Активности – Hape

9,190.00ден

Опис

Оваа петострана коцка со активности го поттикнува решавањето проблеми, развојот на логиката, им помага на децата да ги почнат и да ги завршат предизвиците, ги подобрува моторните вештини и упорноста да решаваат проблеми додека се забавуваат.

 

Страна 1: Горен дел со спирали и дрвени делчиња со различни форми и илустрации. Жабата е гладна и со отворена голема уста. Помогнете им на рибите и бубачките да избегаат, за да не ги лапне. Овие активности се одлични за логичкото размислување и умешност.

Страна 2: Подредувње на форми. Шесте различни форми им помагаат на децата да научат да разликуваат и да создаваат вештини за рана идентификација.

Страна 3: Активност со боја. Подредете ги обоените глави на животните во редица според бојата на меурчињата. Оваа страна го проширува разбирањето на децата за боите, ги вежба координацијата и фините моторички движења. Исто така, им помага на децата да пронајдат поврзаност помеѓу работите.

Страна 4: Ротирачко саќе. Забавна игра со шарени пчелки. Помага во развојот на фокусот.

Страна 5: Игра со чекан и топчиња. Удирајте ги топчињата за да се протнат низ соодветните отвори, а потоа гледајте како се тркалаат по жичените патеки. Оваа игра е одлична за зајакнување на мускулите на рацете, координацијата и за препознавање на боите.

Дизајн и материјали
Оваа коцка за активност на мали деца е направена од дрво што потекнува од еколошки одржливи шуми. Цврстата дрвена конструкција обезбедува издржливост, така што вашето дете може да ужива во долгогодишна забава. Коцката е безбедна и обоена со боја на водена основа.

Димензии: 35 x 35 x 50 cm.

Вие исто така би сакале…