На попуст!
Нема на залиха

Велосипед со и без помошни тракала, баланс велосипед – Max Bike Mint – Chipolino

3,590.00ден

Нема на залиха

Опис

Max Bike е погодeн за деца над 3 години со максимална тежина до 25 кг;

Мултифункционален производ што може да се вози на 2 различни начини – со помошни тркала и за одржување рамнотежа;

Може да се користи како играчка за рамнотежа – детето седнува и ја движи играчката со нозете, балансирајќи само. Max Bike е без педали, што безбедно ја развива ориентацијата и чувството на брзина кај детето, создава чувство на рамнотежа и безбедност, што доаѓа од постојаниот контакт на нозете на децата со земјата во секое време. Детето учи да балансира и да одржува рамнотежа при возење велосипед, да вежба со различни движења (вртење лево и десно), само да ја контролира брзината, во зависност од неговиот развој и подготвеност;

Може да се користи и со помошни тркала – детето седнува и го вози велосипедот со педалите. Велосипедот е дизајниран да ги подобри почетните вештини на детето во врска со управувањето и координацијата на движењата на рацете и нозете при самостојно возење велосипед;

Max Bike го стимулира физичкиот развој на детето и гради чувство на рамнотежа правејќи го преминот на велосипед исклучително лесен;

Екстремно лесна конструкција, така што детето може лесно да ја движи играчката со нозете;

Удобно седиште што може да се прилагодува по височина;

Педалите и помошните тркала можат да бидат демонтирани;

Гумена анти-лизгачка обвивка на рачките за постабилен зафат;

Тркала од 10 инчи;

Велосипедот е произведена во согласност со барањата на европските директиви и безбедносните стандарди за играчки

Растојание од седиштето до земја / најниска положба / – 32 см

Растојание од седиштето до земја / највисока позиција / – 40 см

Димензии на велосипедот:

L 70 cm / W 38 cm / H 60 cm

Тежина на велосипедот: 4,5 кг.