Нема на залиха

Седиште Young Sport Hero Core Carbon Black 9-36kg – Recaro

13,590.00ден

Нема на залиха

Опис

9 – 36 кг | 9 месеци – 12 години | ECE-група I / II / III

Седиштето за автомобил може лесно и едноставно да се отстрани или инсталира во возилото со помош на безбедносниот ремен.

Универзална инсталација
За да се осигурате дека детето ќе биде безбедно во автомобилот, Young Hero Sport може да биде брзо и едноставно инсталирано со помош на безбедносниот ремен на возилото.

Седиште за автомобил што расте со детето
Потпирачот за прилагодување на висината со вграден потпирач за глава го прави ова можно. На овој начин, седиштето може совршено да се прилагоди на висината на Вашето дете и автоматски да расте со него од 9 месеци до 12 години.

Странична заштита (ASP)
Интегрираните заштитници нудат максимална заштита на секое патување. Во случај на страничен судир, тие ја апсорбираат силата што би дејствувала врз детето. На овој начин, децата и родителите можат да патуваат безбедно.

Прилагодување на аголот на седиштето
Областа за седење на седиштето може да се прилагоди на положбата за одмор за мали деца во Група 1. Така, Вашето дете може да ужива во удобноста при патување.

Лесна
Со тежина од околу 8 кг, седиштето Young Sport Hero може брзо и лесно да се отстрани од возилото, да се носи и повторно да се инсталира. Ова ги прави работите полесни за мама и тато, но и за баба и дедо.

Патентиран систем за безбедност
Со патентираниот систем за безбедност, Вашето дете може едноставно и брзо да го закопчате со безбедносните појаси. Уникатниот систем за безбедност содржи влошки за рамената, ленти за на рамо и потпирачи за глава. Ова заштедува време и грижа за време на вашата секојдневна рутина и пред сè ја зголемува безбедноста на секое патување.

Безбедносни карактеристики

* Систем за прицврстување со 5 точки на отпор
Системот овозможува безбедно и едноставно прицврстување на седиштето (Група 1)

* Редуктор на седиштата
За оптимално ергономско вклопување од бебе до мало дете (Група 1)

* Пена за седење
Совршено се прилагодува на обликот на телото на Вашето дете и обезбедува највисоко ниво на удобност

* Обложени појаси
Го намалува загревањето при топло време – со што се спречува чувствителната кожа на Вашето бебе да се повреди (Група 1)

* Водич за обележани појаси
Правилната инсталација е олеснета со ознаки за водечки црвени појаси

* Систем за вентилација на воздухот
Системот за пасивна вентилација на воздухот го прави седењето на долгите патувања особено пријатно

* Засилени потпирачи
Удобно седење за поголеми деца со удобни потпирачи за раце.