Нема на залиха

Седиште Monza Nova is Performanca Black 9-36kg Recaro

15,290.00ден

Нема на залиха

Опис

СЕДИШТЕ MONZA NOVA IS PERFORMANCA BLACK 9-36kg RECARO

Седиште за автомобил од 9 – 36 кг | 9 месеци – 12 години | ECE-група I / II / III
Нашата MONZA NOVA IS ги комбинира барањата на родителите со желбите на децата.Интегриран звучник и аудио врска обезбедуваат најдобро ниво на забава.Додека малите деца се обезбедени со помош на штитот за удар, постарите патници се врзани со безбедносниот ремен на возилото.Потпирач за прилагодување на висината.Интегрираната перница за главата, висински се подесува и ја поддржува благосостојбата и безбедноста при секое патување.Систем за вентилација на воздухот- пасивниот систем за вентилација на воздухот обезбедува континуирана циркулација на воздухот.Заштита (ASP) од странични удари- Во случај на страничен судир, тие ја апсорбираат силата што би дејствувала врз детето.Штит од удар
За мали деца во Група 1, седиштето за автомобил се користи со штитник од удар и се прицврстува со безбедносниот ремен на возилото. Штитот од удар го обиколува детето, ја дистрибуира и апсорбира енергијата од судир на целата нејзина површина – споредлива со функцијата на воздушното перниче. Така, чувствителното подрачје на вратот, главата и градите на детето е заштитено.
Постарите деца (гр. 2/3) се врзани со безбедносниот ремен на возилото, за максимална удобност и безбедно патување.

Безбедносни карактеристики:

* Универзална инсталација
Може да се инсталира во автомобили без ISOFIX едноставно и брзо со помош на безбедносниот ремен на возилото

* Засилени потпирачи
Овозможена е поголема заштита во пределот на колкот и удобно седење на постарите деца

* Пена за седење
Совршено се прилагодува на обликот на телото на Вашето дете и обезбедува највисоко ниво на удобност

* Покажувач за ремените
Правилната инсталација е олеснета со ознаки за водечки црвени ремени

* Интегрирани конектори за Seatfix
Едноставно прицврстете го седиштето во автомобилот користејќи интегрирани конектори за Seatfix.