Нема на залиха

Седиште Unico Plus Air Black 0-36кг – CHICCO

16,890.00ден

Нема на залиха

Опис

Седиштето за автомобил Unico Plus е најфлексибилното седиште за автомобил – од раѓање до 36 кг. Тоa нуди совршена комбинација на безбедност и удобност.

Седиштето во автомобилот се инсталира со конектори за изофикс и сигурносен појас со 3 точки на отпор за сите возрасти, со што се обезбедува максимална стабилност и безбедност.

Unico Plus има софистициран систем за заштита од странични удари и во исто време дополнителна подлога за максимална удобност и безбедност за најмалите.

Лесно се инсталацира за сите возрасти.

Групата 0+ (0-13 кг) секогаш се инсталира во спротивна насока на патување. Софистицираниот систем за ротација ви овозможува да го свртите седиштето во саканата положба во насока на патување или во спротивна насока.
Група 1 (9-18 кг) се инсталира во правец на патувањето. За максимална удобност дури и при подолги патувања, седиштето на автомобилот може да се постави во 3 позиции. Група 2/3 (15-36 кг) се инсталира во правец на патување и детето е прицврстено со појас за возило со 3 точки на отпор.
Благодарение на прилагодливата висина на потпирачот за глава, лесно можете да го прилагодите седиштето на висината на детето до 12 годишна возраст.

Седиштето за автомобил е дизајнирано да обезбеди максимална удобност во текот на растот на детето, обложено од висококвалитетен мек материјал кој дише.

Unico Plus е во согласност со стандардот ECE R44/04 за групата 0/1/2/3

AIR СИСТЕМ
Еден од најчестите проблеми со кои се соочуваат родителите кога патуваат во автомобил е потењето на детето на седиштето во автомобилот. Летните горештини навистина можат да им пречат на децата. Благодарение на мрежестата ткаенина на навлаката на седиштето, се подобрува и максимизира циркулацијата на воздухот.

Димензии:
Висина: 60-78 см, должина: 49 см, ширина: 57 см
Тежина: 8,8 кг