Нема на залиха

Седиште За Автомобил Seat Up 012 Jet Black 0-25кг – Chicco

21,590.00ден

Нема на залиха

Опис

Совршен придружник за време на патувањето, столче кое го следи растот на детето од раѓање до 6 години!
Ова седиште расте со вашето дете до тежина од 25 кг.

Група 0+
Кога седиштето се користи за бебиња возрасна група 0+(9-18), тоа мора да биде поставено во спротивна насока од движењето на автомобилот со помош на појаси.

Група 1
Кога седиштето се користи за деца на возраст (9-18),се става во насока на движење на автомобилот и истото може да се постави со помош на Isofix систем за прицврстување. Секогаш треба да се провери компатабилноста на столчето со вашиот модел на возило. Доколку вашето возило не е опремено со систем за прицврстување на ISOFIX, може да се постави со помош на појасите од самиот автомобил.

Група2
За оваа возрасна група седиштето може да се постави на два начина. Можност со користење на 3-точки на поврзување.

Систем за навалување на седиштето
Седиштето може да се постави во 4 различни позиции. Одредбите под броевите1,2,3 се погодни за првата и втората возрасна група. 4-тата позиција е посебно дизајнирана за новороденчина.
Прилагодување на висината.
Потпирачот за глава и безбедносните каиши може да се подесат истовремено.
Ова седиште е одобрено во согласност со стандардите на ECE R44 / 04 за безбеден транспорт на деца во сите фази со максимална тежина од 25кг (група 0+/1/2).