На залиха во главен магацин

Модел на Сончевиот Систем (со мотор) – Buki

3,190.00ден

Опис

Едукативен модел на Сончевиот Систем. Неговите 8 планети кружат околу сонцето според нивните вистински орбити во траење од 35 минути.

Може да се состави на 2 начини:
– Во режим на Соларен Систем (со сонце, но без месечина).
– Во режим на Планета Земја и Месечината како сателит со цел да се симулира затемнувањето со помош на светилката којашто е дел од комплетот.

Сонцето може да се користи и како ноќна светилка.

Содржи: Сонце, 2 полутопки за Земјата, основа, централна оска, 15 запченици, 8 држачи за планетите, 8 планети, Месечина и светилка.

Димензии: 33 x 15 x 26 cm

Соодветно за возраст: 8г+

Потребно е склопување.

Внимание! Содржи ситни делови. Не е соодветно за деца помали од 3 години. Се препорачува првото составување да го направи возрасен, за да ја провери исправноста на играчката. Оваа играчка ги задоволува стандардите за безбедност на ЕУ (EN74).

Потребни се 5LR03-AAA батерии (не се вклучени во комплетот). Замената на батериите да ја прави исклучиво возрасен.