Нема на залиха

Седиште Monterey 15-36кг XT Dark Grey FIX – Diono

11,590.00ден

Нема на залиха

Опис

Група 2, 3
Наменето за деца на возраст од 15 до 36 кг, 3-12 години или 96,5 см – 160 см

Го следи растот на децата
Сите знаеме дека децата растат со различна брзина и дека една големина не им одговара на сите.
Како едно од најфлексибилните седишта за автомобили што може да се најде, Монтереј XT е лесен, лесно се преносува.
Со прилагодлив потпирач за глава и зголемување на страничниот штит, ќе обезбеди соодветно прилагодување за Вашето дете на која било возраст.

Го следи растот на децата: Дизајнирано со екстремна флексибилност, со прилагодлив наслон за главата и можност за проширување странично, што обезбедува соодветно прилагодување за вашето дете на која било возраст.
Прилагодете го за неколку секунди со едноставно кликнување на задниот дел за да ја промените ширината на седиштето така што детските раменици да се вклопат до 50,8 см ширина.

11 позиции на подесување на наслонот за главата: потпирачот за глава на Moterey XT има 11 позиции за совршен комфор и заштита, прилагодувајќи ја височината на 12,7 см со едната рака многу прецизно и лесно.

Дополнителна длабочина на седиштето: Монтереј XT основата на седиштето е дизајнирана да обезбеди дополнителна длабочина за да ги поддржува децата во раст и агол за да го спречи нивното лизгање.

Брза и безбедна инсталација: Монтирајте го Monterey XT безбедно, секундарно благодарение на интегрираните конектори Isofix со предните прилагодувачи.

Заштита од несакано влијание: Длабока алуминиумска странична поддршка обезбедуваат засилена заштита од несакано влијание, додека меката внатрешност ја апсорбира енергијата и му дава максимална безбедност на Вашето дете.

Лесно за транспорт: Седиштето на Monterey XT е лесно како и лесно за пренесување и складирање, што го прави совршен придружник за Вашето дете.

Издржливи ткаенини: Навлаката е изработена од материјали кои што можат да се перат,што го прави Monterey XT лесен за одржување.